Ако сте собственик на масажно студио, СПА център, физиотерапия или рехабилитационен център, то използването на система за резервации е необходимост за вас. Това е софтуер, който улеснява резервациите, следенето на запазени часове и комуникацията с клиентите. Такава система може да ви помогне да разраснете бизнеса си. Тя улеснява процесите, както и подпомага работата на вашите служители. 

Представяме ви 7 причини да използвате софтуер

Спестява време

Управляването на резервации на тефтер или в таблица е тромаво и неефективно. В днешно време каналите за резервации може да са много – по телефон, смс, имейл, клиенти на място, социални медии и други. Събирането, съхраняването и управлението на тази информация може да отнема изключително много време, ако правите това ръчно. Дублираните, застъпващи се, незаписани, неявилите се клиенти – това са само част от проблемите и грешките, които са неизбежни при управление ръчно на резервациите. А това води до намаляване на удовлетвореността на клиентите и може да струва скъпо на бизнеса ви. 

Ако използвате система за резервации, то вашите клиенти може да запазват часове сами онлайн без намеса на терапевта, както и по канали като смс, имейл, телефон, а терапевтът с два клика да запише резервацията. Това освобождава време на масажиста, което може да се използва за повече терапии или за по-качествено обслужване на клиента и обръщане на повече внимание на посетителите ви.

24/7 приемане на резервации

Системите за резервации позволяват на клиентите да запазват часове 24/7 от всяка точка на света. Така не ги ограничавате само до вашето работно време. Системата следи и за дублирани, презастъпващи се часове и намалява значително възможността за грешки. Системата е онлайн и е достъпна от всяка точка на света, от всяко устройство, по всяко време. Добрата система при успешно запазване на час изпраща нотификации за потвърждение, наближаваща терапия, отказана терапия, време е за нова процедура и много други посредством имейл, смс, Viber или пуш нотификации. 

По-добър маркетинг

Добрите системи за управление на бизнеса ви дават възможността да изпращате маркетинг съобщения, да сегментирате клиентите си по съгласие за маркетинг съобщения, да изпращате автоматизирани съобщения за рожден ден, за обратна връзка, “липсваш ни” имейли и много други. Когато решите да правите промоция или имате да съобщите важни новини на клиентите си, това може да стане с няколко клика. Може да филтрирате клиентите си и по използвани услуги, закупени продукти и много други критерии, така че вашата промоция или съобщение да достигне до точния таргет хора. А по този начин може да привлечете клиентите си и към други услуги, да придобиете повече лоялни и редовни клиенти и да вдигнете оборота си. 

Детайлна информация за клиентите ви

Добрите системи, освен стандартната информация за клиентите (имена, имейл, телефон, пол, рожден ден) ви позволяват да дефинирате всякаква информация, която ви е необходима за предоставяне на качествена и конкурентна услуга. Може да съхранявате информация като здравословно състояние, назначени терапии и медикаменти (ако сме център за рехабилитация), физикална карта, предпочитана козметика и масла за масаж. Може да проследявате и различни измерители, например обиколки и мерки при процедури като антицелулитен масаж, отслабващи процедури и други. Нужно е да може да предефинирате сами информацията, която искате да попълвате и знаете за клиентите си, както и да може да създавате анкети, които да изпращате на клиентите си или да попълвате на момента. 

Лесна информираност за общите условия и политика на бизнеса ви

Системата ви помага по-лесно и сигурно да предоставите информация на клиентите си за общите си условия и политика. Например важна информация е условието за отмяна на резервации. Възможно е да имате политика, която изисква минимум 12 часа за отмяна на резервация или такса, ако човек не се яви на терапията си или не я отмени в срок. При добрия софтуер може да създавате всякакви информирани съгласия и условия, които клиентът да трябва да попълни и да се съгласи от профила си или заредено на таблет на място в обекта ви. 

Ако промените общите си условия, то при влизане в системата може да се появи веднага нотификация на клиента, че има промяна в условията и той не може да продължи, докато не се съгласи с тях. По този начин си гарантирате, че хората са запознати с условията, както спестявате време и улеснявате процеса по информирани съгласия, например при процедури, които изискват подпис и съгласие от клиента, дори може да ги изпратите предварително, за да не се губи време на място. 

Лесно управление на календара и служителите ви

Системата ви дава възможност лесно и с няколко клика или 1 поглед да видите заетите и свободни часове. Може да настроите график на вашите служители, да следите тяхната успеваемост. Системата може да изчислява автоматично комисионни. Всеки служител може да има профил и да следи резервациите си, както и да записва часове, може да свърже системата с личния си календар в Google, така че да са синхронизирани и да няма възможност да пропусне някоя резервация. Може да вижда информация какви предпочитания има клиента (за козметика, за ароматни масла и други), за да може всичко предварително да е подготвено и клиентът да остане максимално удовлетворен и да иска да се върне отново и да препоръча обекта ви. Може да правите различни програми за лоялност и за референции. Може да видите най-успешните си служители и да приложите система за стимулиране и бонуси. 

Детайлни отчети и вземане на информирани решения за бизнеса ви

Добрият софтуер ви дава детайлни отчети и анализи на бизнеса –  приходи-разходи, посещения, услуги, продукти, успеваемост на служителите, комисионни, клиенти и много други. Цялата информация може да бъде експортната в ексел за още по-детайлна обработка. Информацията може да се вижда неограничено време назад, както и да се сравняват периоди. Това е изключително полезно за бизнеса, тъй като позволява да се вземат информирани решения и дава идеи в каква посока да развивате бизнеса си и къде трябва да подобрите процесите. 

Като заключение в днешно време е основно бизнесът ви ако предлага услуги, които изискват предварително записване, да използва система за резервации. А колкото повече улеснява процесите и дава цялостно решение, така че да не е необходимо използване на други софтуери и системи, толкова по-добра е тя и е още по-необходима и полезна. С Fitsys не е нужно да използвате други софтуери – имате всичко на едно място – от онлайн резервации, управление на клиенти и служители, до издаване на фактури, склад, инвентар, следене на всички приходи и разходи. Вижте всички функционалности и заявете демо сега. 

Call Now Button