В днешно време по целия свят салоните за красота започват да използват все повече специализирани софтуери за управление на салона. Замисляли ли сте се дали ви е необходим такъв софтуер и дали би помогнал в развитието и растежа на бизнеса ви. Все още в тези среди има някакъв страх от това да използват софтуер и да минат от хартиени носители на дигитална среда. А клиентите все повече и повече очакват да могат да се записват онлайн, да получават напомняния за предстоящите си процедури. И ако не използвате софтуер, то най-вероятно вече изоставате в това отношение. 

Представяме ви 5 причини да започнете да използвате специализиран софтуер

  • Достъпност

Правите ли всичко за да улесните клиентите си или да ги затрудните? Преди около десетилетие възможността хората да си резервират места онлайн беше лукс и нещо ново, но приятно. Днес, в среда на голяма конкуренция, в динамичното време, когато не винаги човек има възможността да звънне за да си запази час, вече онлайн резервациите не са лукс, а са необходимост. Клиентите го очакват. Представете си, че вие сте клиент и разглеждате два салона за красота. Единият предлага онлайн резервации, а другият не. Кой смятате, че ще избере клиентът? Клиентът винаги ще избере мястото, което му предоставя всички възможности за улеснение на взаимодействието. 

Ако предлагате онлайн резервации, то не сте ограничени само в работното време на служителите си, а може да приемате записвания 24/7, което ви предоставя и едни 12-16 часа повече време за приемане на резервации и възможност да увеличите броя им. 

  • Минимизира грешките

Ако все още работите на хартия, то най-вероятно много често се случва да приемете някакво записване по телефона, докато сте с клиент, след това записвайки го в тефтера да се получат или дублирани резервации, или презастъпени или да запишете за грешен ден или час клиента. Това води до напрежение както в клиентите, така и в служителите ви, а и увеличава хаоса в салона. 

Ако използвате софтуер за управление на салони за красота, то възможността за грешка в резервациите е сведена до минимум. Добрите софтуери поддържат работно време на служителите си, почивки в работното време, проверка на заетост на ресурсите и апаратурата. По този начин вероятността да се дублира, презастъпи резервация или да е записана, когато служител не е на работа, е много малка. 

  • Минимизира пропуснатите резервации

В днешното забързано ежедневие все по-често се случва хората да са ангажирани с много неща едновременно и не рядко забравят за направените си резервации. Случва се и да им изникне нещо в последния момент и да не могат да успеят. Не винаги имат възможността да звъннат и да отменят резервацията си. Това обаче води до големи загуби за салона, тъй като реално за този час се пропуска възможността да се запише някой, който наистина ще дойде и ще донесе приход за салона ни. Ако все още правим всичко на хартия, то е и много вероятно да нямаме времето и ресурса да прозвъняваме хората за да им напомняне за предстоящия час. 

А ако използвате система за управление на салона си, то стига да имате телефонния номер или имейла на клиента, системата прави всичко вместо вас. Изпраща му имейл / смс с напомняне за предстояща процедура. Може да му изпрати follow-up имейл с молба за обратна връзка. Може да му изпрати поздрав и отстъпка за рожден ден и много други, така че да изградите едни професионални и същевременно лични взаимоотношения с клиентите си и те да се почувстват специални и обгрижени и да искат да продължат да ви посещават. 

  • Минимизира изгубеното време на служителите и увеличава продуктивността им

Постоянното звънене по телефона, прекъсване на работата за да проверяват график и да записват клиенти, презаписването на часове, е време което може да спестите на служителите си и време, в което да увеличите броя на изпълнените резервации за деня. Още повече само с два клика в системата ще може да запишете нов час на клиента, да смените, да презапишете и да знаете, че всичко е наред с вашия и на колегите графика. 

  • Увеличава приходите

Възможността да приемате 24/7 резервации, увеличава техния брой, както и оборота, който ще направите. Освен това добрите системи за управление на салони за красота предлагат и възможността ако клиент не се появи на резервацията си, то да му се начисли наказателна такса, която да му седи като задължение за следващ път или при резервация да му вземе депозит, който е невъзвръщаем при отказване в последния момент. А и самият факт, че системата напомня на хората за предстоящия час, ще доведе до намаляване на пропуснатите резервации, както и до отписване на клиенти навреме, така че да може да се запише друг на тяхно място, което води и до увеличаване на оборота. Софтуерите предлагат и маркетинг инструменти, така че да може да автоматизирате и услесните маркетинга си, като по този начин ще обгрижвате клиентите, както и ще им съобщавате за важни новини, промени, промоции, което отново води до увеличаване на приходите, както и ангажираността и доверието на клиентите ви. А доволни клиент = на повече приходи. 

  • Намалява административната работа и ви позволява да взимате информирани решения

Добрият софтуер за управление на салони за красота ви позволява да отчитате и бакшишите, както и да слагате комисионни на служителите си и да изчислявате автоматично заплатите им на края на месеца. Дава ви и детайлни отчети по периоди за да сравните как се развива бизнеса ви и да имате поглед над всички приходи и разходи. Позволява ви и да слагате консумативи за всяка процедура, така че да знаете и колко е разхода на всяка извършена услуга и да следите и да имате още по-ясен поглед за бизнеса си. Може да имате и склад с продукти и да продавате и продукти. Като цяло един софтуер ви дава свободата да мислите в перспектива и да измисляте начини, по които да се разраснете, отколкото да мислите само за ежедневни проблеми, задачи и да изчислявате приходите и  разходите на дневна/ седмична или месечна такса. Спестете си часове административна работа и взимайте информирани бизнес решения. 

Готови ли сте да се разраснете с Fitsys? Ние предлагаме всичко необходимо за да управлявате гладко и безпроблемно бизнеса си. Доверете ни се и заявете демо сега. 

Call Now Button