Празниците чукат на вратата, а изборът на най-добрия подарък се превръща в главен приоритет на всеки човек. Все повече потребители предпочитат да подарят гифт карта, а това дава възможности на много брандове да увеличат ударно приходите си преди края на годината. Всъщност гифт картите са подходящи не само за коледните празници. Независимо дали става дума за рожден ден, годишнина, завършване или друг повод, те са гъвкаво и удобно решение, както за тези, които поднасят подаръка, така и за онези, които го получават. С малко усилия може да изградите лесна стратегия, с която да акцентирате върху гифт картите като ключов продукт за вашия бранд и така да увеличите продажбите си още повече.

Ето как да започнете:

Рекламирайте гифт картите онлайн и офлайн

Колкото повече начини за закупуване на гифт карти предоставите на клиентите си, толкова по-голям е шансът те в действителност да закупят такава. Предложете им вариант за закупуване на място от физически обект, но не пропускайте и възможността за продажба онлайн, било то през сайта ви, мобилното ви приложение или страниците ви в социалните мрежи. Това спестява време на клиентите ви. А колкото повече начини за продажба на гифт карти предлагате, толкова по-голям е шансът повече от потребителите ви да решат да купят такава.

Поставете рекламни означения на видни места в магазините си, като обърнете специално внимание на касовите зони. Персоналът ви също е важен елемент за имплементирането на стратегията за популяризирането на гифт картите – насърчавайте ги да ги предлагат на клиентите ви през цялата година и особено около празниците. Напомнете им, че често клиентите желаят да направят подарък на човек, когото не познават добре. В такива и в други подобни моменти вариантът с гифт карта е повече от идеален.

Направете закупуването им удобно

Удобството и доброто изживяване на клиента са ключът към продажбите. Да предлагаш гифт карти както офлайн, така и онлайн, е чудесно начало. Но следващото, което трябва да направите, е да обмислите сериозно следните стъпки, за да направите покупката възможно най-удобна за вашите потребители:

  • Фиксирани стойности на гифт картите – наблегнете на основни суми като 20, 50 и 100 лева, за да улесните покупката и да я направите възможно най-бърза, без да се губи време.
  • Предложете подаръчни комплекти – Съчетайте сезонни или брандирани стоки с гифт карти, като го направите по атрактивен начин, който бързо хваща окото. Така не само ще успеете да ги продадете по-лесно, но и ще направите самият жест на подаряване още по-вълнуващ.
  • Осигурете безпроблемно изживяване – Когато наистина дойде моментът за покупка на гифт карта и за възползването от такава, най-важното е усещането, което ще остане у клиента. В крайна сметка, независимо колко добре е опакована гифт картата или в компанията на какъв друг продукт е поднесена, лесната ѝ употреба си остава най-важното нещо. Уверете се, че фирменият ви софтуер е настроен така че да борави лесно с гифт карти. Направете всичко възможно да интегрирате продажбата и плащането с ваучери в системата си. Все пак никой не обича да чака на касите, независимо за какво.

Осигурете бонуси за клиентите

Всеки обича да получава малки подаръци. В името на бъдещите си продажби, предложете като комплимент към клиентите, които купуват гифт карти, някакво намаление, ексклузивен достъп до услуги или дори еднократни плати-едно-купи-две промоции. Скорошно проучване посочи, че 59 процента от хората харчат по-голяма сума от стойността на самата гифт карта, така че вероятността продажбата ѝ да ви донесе още по-висок приход е голяма.

Гифт картите са едновременно чудесен вариант за подарък и начин да увеличите печалбата на бизнеса си. Ако ги промотирате атрактивно онлайн и офлайн и ако предоставите на клиентите си удобства и бонуси при закупуването на гифт картите, ще жънете плодовете на тази простичка, но ефективна стратегия, не само през декември, но и през цялата година. А това не звучи зле, нали?

Call Now Button