Mислите, че е достатъчно да поставите една табелка с надпис, за да се наредят на опашка десетки клиенти пред вашия клуб? Светът вече е интерактивен и всичко може да се случва от разстояние (с изключение на самите упражнения и терапии разбира се). Ние събрахме най-популярните технологични тенденции за спортните, йога и уелнес клубове, а вие може да проверите дали сте в крак с тях и дали трябва да положите още усилия, за да изглеждате по-добре в очите на вашите клиенти.

Присъствие в социалните мрежи – 84%
84% от спортните, йога и уелнес клубове имат Facebook страница. Това е едва ли не задължително нещо, което всеки бизнес трябва да има. Вие няма какво да загубите. Най-малко 90% от вашите потенциални клиенти имат регистрация във Facebook и освен това е безплатно. След като си регистрирате страница не очаквайте удвояване на резервациите и посещенията на следващия ден, но въпреки това Fаcebook страницата остава един добър начин за комуникация с вашите клиенти. Важното е страницата да бъде поддържана и обновявана редовно с нови постове и статии. В противен случай посещаемостта й ще е прекалено ниска, а ефекта от нея ще бъде нулев.

Цени и описания на предлаганите услуги и абонаменти онлайн – 70%
Посочените 70% са от статистика в световен мащаб, но от нашият опит в България може да кажем, че този процент клони към 100%. Клубове в България задължително публикуват цените си онлайн на техния сайт или Facebook страница.

Мобилно приложение за клиентите на клуба – 40%
Тази тенденция навлиза все по-сериозно при управлението на спортни и уелнес клубове и изграждането на връзка между клуба и неговите клиенти. Tова e най-бързо развиващия се тренд в последните години. Увеличаващата се роля на мобилните устройства в нашия живот разкриват потенциала планове и уговорки да бъдат променяни безболезнено при наличието на адекватна система за отдалечено управление на данните. Възможно е определен спортен обект да заложи дори само на мобилна апликация, ако е разработена сполучливо, за да комуникира с потребителите. Но все пак по-удачно е освенприложения за телефона да съществува и десктоп интернет версия, като двете платформи, естествено, трябва да са напълно интегрирани една с друга.

Онлайн регистрация и резервиране на събития, практики и класове – 35%
Освен, че ще може да приемате резервации 24/7, ще може да правите промени в движение. Клиентът се е разболял и няма възможност да тренира в четвъртък от 16 часа, както го прави винаги – има ли друг удобен час за събота или понеделник? Даден треньор или инструктор променя своя график по някаква причина, а клиента държи да работи с него – кога е възможно да се случи това? За уточняване на въпроси от подобно естество е значително по-удобно и за двете страни да се използва електронна платформа.

Онлайн плащане и автоматичен месечен трансфер – 28%
Ако 70% от залите и комплексите са публикували ценообразуването си онлайн, то 1 от 4 клубове обработват заявки за членство онлайн и са дали възможност за осъществяване на плащания по електронен път. Трансакциите през съвместима онлайн платформа са все по-предпочитани като опция, защото спестяват време както на потребителите, така и на административния персонал. В световен мащаб пика на внедряването на онлайн разплащания в уелнес и спортни клубове премина, но в България тепърва предстои.

Блог – 22%
Когато става дума за уебсайт, винаги има нужда от нещо повече от базовата информация – няколко снимки, цени, контакти и адрес. Поддържането на блог, посветен да описва добрите практики при извършването на услугите, които предлагате и съдържащ мненията на специалисти в сферата, например е добър вариант, за да „тежи“ повече вашият бранд във виртуалното пространство, за да привлича и задържа повече хора. Тези текстове все пак не изместват като значение базовите функционалности, които трябва да притежава вашият сайт – бърза обратна връзка, лесен контакт, достъпното представяне на цените и пакетите, както и ясното описание на правилата(общи условия), по които процедира съответния клуб.

Всички тези функционалности са напълно логични и има причина да са станали тенденции. Чрез помощта на технически средства всички клубове се стремят да постигнат по-бърза и ясна комуникация, бързо разплащане, възможност за действие от разстояние, увеличаване на клиентската удовлетвореност, прехвърляне на действия към клиента (self-service).

Колкото е по-разнообразна дейността на даден клуб, толкова по-голяма става необходимостта от интегриране на цялостна електронна система за управление на данните, достъпа, продажбите и плащанията. Ако след изчитането на тази статия сте забелязали място за подобрение в управлението на вашия клуб заповядайте на https://www.fitsys.co/bg , ще се радваме да ви помогнем да увеличите лоялноста на вашите клиенти и приходите на клуба.

Call Now Button