Ако притежавате или управлявате масажно студио или СПА център, то вашият бизнес зависи много от личния контакт и взаимодействието с клиентите. Клиентите са най-важното звено във вашия бизнес. В миналото управлението на клиентите се състоеше от един ексел или тефтер, в който записваме часовете за терапии и имената на клиентите и знаехме, че ако те са доволни, ще се върнат и ще доведат нова клиентела. Но в днешното забързано време, когато информацията ни залива отвсякъде, когато често се сещаме да се погрижим за себе си и да си запишем час за масаж или терапия в часови диапазон, в който не е удобно да звъним по телефона. В тази динамика, често клиентите забравят за ангажиментите и записаните  часове. От това нашият бизнес страда. Особено и във времена на пандемия е важно да имаме база данни с клиенти, която да информираме и да поддържаме спокойна за безопасността на нашия бизнес. 

Докато личните взаимодействия с клиенти изискват лично време и човешко взаимодействие, други компоненти на бизнеса (напр. Резервиране на часове, управление на календара, управление на приходи и разходи) всъщност ще работят по-гладко с минимална човешка намеса и са огромен плюс за бизнеса ви в днешно време. 

 

Представяме ви 9 причини, заради които да започнете да използвате софтуер за управление на СПА центъра ви или масажното ви студио: 

 

Софтуерът ви спестява време 

Едно от основните функции на софтуера за управление на СПА и масажни центрове е да автоматизира процеса по резервиране на часове. Когато дадем възможност на нашите клиенти да резервират час не само по телефон, но и онлайн, 24/7 от всяка точка на света, времето на нашите служители прекарано на телефона и търсейки свободни часове, съобразявайки техния график с графика на клиентите, се намалява значително. Опитът показва, че използването на онлайн резервации може да освободи няколко часа на терапевтите ви, които са били използвани за разговори по телефона, за ръчно управление на графика, за напомняния и други административни задачи. По този начин това време може да се използва за грижа към клиентите и да допринесе за по-доброто им преживяване във вашия обект. 

Повече резервации 

Много по-лесно и бързо е да направим резервация онлайн през компютъра или смартфона си, когато на нас ни е удобно, вместо да звъним по телефона. А ако не ни вдигнат веднага или тъй като предварително клиентът не знае свободните дни и часове, понякога тази комуникация за запазване на час може да се проточи дълго във времето и това да ни откаже или просто да забравим. За това ако в момента, в който сме решили, че искаме да запазим час, можем да видим свободните дни и часове и с няколко клика да резервираме, то това води до покачване на броя резервации в обекта ви. Статистиката показва, че около 43% от резервации се случват извън работните часове на бизнесите. А ако нямате възможност за онлайн резервации, има възможност да загубите тези 43%. 

Освен това софтуерът обикновено има и маркетинг част, с която може да информираме клиентите за новини, промоции, да поддържаме интереса им и така да увеличим още повече броя резервации. (по-подробно по-надолу в статията)

Допълнителни опции за резервации

Без система за резервации, единственият ви вариант за приемане на резервации е по телефона или лице в лице в обекта ви. Използвайки система за управление, вие увеличавате възможностите си – може да започнете да приемате резервации през сайта си, мобилно приложение, може да интегрирате системата си с чат бот и да приемате резервации и посредством чат бота, през Faceook, Instagram, директно от Google резултати и от всички канали, които имате. 

По-малко пропуснати резервации

Знаете ли коя е основната причина клиентите ви да пропускат резервациите си – ТЕ просто ЗАБРАВЯТ. Ежедневието на повечето хора е много забързано и колкото и да искат да дойдат на терапия, много често нещо им отвлича вниманието и те забравят. Други причини за пропуснати резервации са – възникнал ангажимент в последния момент, забравили са да отменят резервацията си, нямат възможността да се обадят и да отменят часа си и други. Ако нямате софтуер, то единственият начин за отмяна на резервация би било по телефона в работното време на обекта ви. Освен това напомняне за предстояща резервация, може да стане само ръчно от вашите служители, което изисква много време и организация. Използвайки софтуер вие можете: 

  • Автоматично да известявате клиентите си за предстояща резервация и така да им напомните
  • Хората могат 24/7 да отменят резервацията си

По този начин значително ще намалите пропуснатите резервации, както и ще може да запълните отменените навреме резервации. 

По-добър маркетинг

Добрият софтуер за управление на бизнеса ви има и маркетинг част, с която може да увеличите трафика си и конверсиите. Използвайки имейли / смс / Viber / пуш нотификации вие може да информирате цялата си база данни от клиенти за промоции, отстъпки, информация за подаръчни ваучери. В днешно време на пандемия е много важно и да уведомяваме клиентите си, че сме отворени и работим, да вдъхваме спокойствие за чистотата и дезинфекцията в обектите ни, да информираме клиентите си за важни промени. Може да събирате обратна връзка от клиентите си и да я използвате на сайта си. Може да изпращате поздрави и отстъпки за рожден ден и много други. Но най-важното е, че вие поддържате интереса на хората към вашия бизнес и напомняте за вас. 

По-щастливи и лоялни клиенти

По-доволни клиенти = повече препоръки = повече резервации. 

Използвайки софтуер, който ви позволява да предлагате онлайн резервации, да използвате маркетинг инструменти, да поздравявате клиентите си за празници или рожден ден, да предлагате система за лоялност и бонуси на клиентите си, повишавате тяхната лоялност и изживяване в обекта си. Използвайки и времето, което ви освобождава софтуера, може да обърнете по-голямо лично внимание на всеки един клиент и така още повече да повишите удовлетвореността. А доволните клиенти са клиентите, които ви препоръчват на приятелите си, споделят информация за бизнеса ви и ви водят нови клиенти.

По-лесно управление на персонала и бизнеса ви

Ако софтуерът ви не е само CRM, а е по-цялостен, то може да имате автоматично изчисляване на комисионни на служителите си, възможност за вкарване на всякакви приходи и разходи, модул за склад и ревизии, модул за фактуриране, връзка с касов апарат. По този начин всичко, необходимо за бизнеса ви, е на едно място. Това може да ви спести огромно време за управление на обекта, счетоводство, смятане на заплати. Това време може да инвестирате в идеи и реализирането им за бъдещо развитие и разрастване на бизнеса ви и да ви постави крачка преди конкуренцията

Ценни анализи на бизнеса ви

Софтуерът ви може да ви предостави и подробни отчети и анализи на бизнеса ви, които да ви помогнат да видите кои са силните и слабите звена, да разберете по-добре клиентите си и да ги профилирате, да проследите представянето на бизнеса ви и служителите ви във времето. Може да видите оборота си по услуги, персонал, продукти и други. Тази информация може да ви помогне да вземете информирано решение за служителите си, бизнеса си, маркетинга си и други. 

Софтуерът ще ви помогне и да разберете по-добре клиентите си, да проследите техните резервации и предпочитания и това да ви помогне да персонализирате и подобрите тяхното изживяване във вашите обекти. 

Персонализирайте и проследявайте

Софтуерът може да ви помогне да проследите всичко за вашите клиенти и да персонализирате процеса. Например може да съберете информация за рождения ден на клиентите си и да им изпращате автоматично имейли за поздрави и подарък. Може да съхранявате важна информация на клиентите си – алергии, здравословно състояние, настройка на апаратура, предпочитания за използвани аромати, етерични масла, козметика, може да измервате и записвате различни параметри, които да проследявате, например ако предлагате пакет от антицелулитни процедури, може да записвате мерките на клиентите преди, в средата и след завършване на пакета от процедури. Ако предлагате някакви разкрасителни или подмладяващи процедури може да снимате клиенте преди, в средата или след необходимия брой процедури. По този начин вие имате цялата информация за клиентите си и следващия път, когато дойдат при вас вие може да покажете лично отношение и да повишите още повече доверието към вашия център. И най-важното не е необходимо да запомняте тази информация – тя е налична с няколко клика в системата ви. 

Ако все още нямате софтуер за управление на бизнеса ви, сега е моментът да започнете. Ние от Fitsys предлагаме едно цялостно решение за управление на бизнеса ви, без да е необходимо да използвате други инструменти и софтуери. Вижте повече тук и се свържете с нас за демонстрация на системата. 

Call Now Button