Facebook е една от водещите социални мрежи, която се препоръчва на всеки собственик на бизнес, без значение дали го използвате активно за реклама, или предимно като канал за комуникация с клиентите. Тази социална мрежа има около 1.58 млрд активни потребители дневно, което я прави ефективен начин за реклама към вашите потенциални клиенти. Алгоритъмът на Facebook претърпява трансформации ежедневно, а за да поддържате успешно вашата страница, трябва да се стараете да сте запознати с тях. Също така трябва знаете спецификата и оформлението на страниците и публикациите във вашата индустрия, за да останете конкурентни в онлайн средата. Ние ви предлагаме няколко полезни съвета, за да се сдобиете с повече харесвания.

Създаване на страница

Създаването на страница във Facebook е изключително лесно, а тя е най-добрата реклама на вашия козметичен салон и единственото място, където посетителите няма да се разсейват от чужди реклами.

Профилната снимка трябва да е с подходящите размери (минимум 180×180 пиксела) и за предпочитане да е изобразено логото на бизнеса ви. За изображение на корицата можете да изберете отличителни елементи от естеството на работата си (пр. фотография от интериора в салона, снимка на нокти или гримирани очи), както и да включите лого и слоган.

Попълнете подробно информацията за себе си, задължително въведете точен адрес, карта, телефон за връзка, изберете call-to-action бутон, сложете линк към уебсайта си и свържете профила с Instagram. За удобство на вашите клиенти попълнете различните видове услуги, които те ще виждат, когато натиснат бутона вляво под профилната ви снимка. 

След като сте изпипали до съвършенство детайлите в страницата, поканете дигиталните си приятели да я харесат. Помолете ваши познати също да поканят техните приятели във Facebook и така ще съберете първите си посетители. Преди да предприемете тази стъпка се постарайте да имате поне 2-3 публикации, които да представляват интерес за потенциалните ви клиенти.

Също така харесайте страниците на някои от водещите професионалисти в индустрията, за да черпите опит и да имате възможност да привлечете част от техните последователи. Разберете какви публични личности и бизнеси следват вашите клиенти, харесайте техните профили, коментирайте и споделяте постовете им. Не се притеснявайте да се свържете с блогъри и влогъри, които да говорят за вашата страница на техните последователи.

Подготвяне на публикациите

Когато подготвяте вашите публикации, трябва да спазвате поне 3 правила:

  • да публикувате редовно
  • да публикувате по правилното време
  • да публикувате разнообразни неща
  • да създавате ангажиращо съдържание

Постовете с видео или изображение са поне 2 пъти по-ефективни от тези, които съдържат само текст. Важно е да събирате възможно най-много реакции (Like, Love, Haha, Wow, Sad, Angry) и коментари. Създавайте качествено и разнообразно съдържание (пр. томболи с награди, промоции, състезания, анкети, игри). Правете снимки и видео на процедурите, които извършвате на доволните си клиенти. Използвайте булети и емотикони и не прекалявайте с текста. Не си позволявайте да споделяте информация от личния си живот и не нападайте потребителите, оставили негативни отзиви и коментари. 

Ето някои идеи за публикации:

  • уведомяване за новости: услуги, отстъпки, ремонтни дейности, почивни дни и т.н.
  • съвети към клиентите: постове с полезна информация как да използват даден продукт, как да се грижат за кожата или косата си
  • реклама на служителите: клиентите на салоните за красота се привързват доста към маникюристите, фризьорите и гримьорите си – покажете им техни снимки и разкажете за услугите, които извършват
  • факти и митове за козметичната индустрия
  • информация за продуктите и процедурите 
  • споделяне на последните тенденции в индустрията

Използвайте инструментите за анализ на трафик и ангажираност в страницата си, за да се подобрявате ежедневно.

За да разберете кога вашите потенциални клиенти са най-активни, трябва да експериментирате с времето за публикуване. Ако се затруднявате да споделяте съдържание по едно и също време, създайте пост и го публикувайте по-късно чрез инструментите на Facebook (опцията schedule или насрочване при създаване на нова публикация) или се запознайте с външни приложения като Postify и др.

Спонсорираните постове са платени реклами, които достигат до повече потребители. Те са препоръчителен начин да разширите аудиторията си и не са ви необходими познания, за да „подсилите“ публикациите си.

Ще се радваме да съдействаме с още съвети за управление на бизнеса, ако се свържете с нас.

Call Now Button