Радваме се, че вече сме официални партньори с Umni.bg и направихме напълно автоматизирана интеграция на Fitsys с техния чатбот

Каква е идеята? 

Използване на чатбот ви спестява време и прави услугата ви достъпна 24/7. Много хора предпочитат вместо да комуникират по телефон да напишат имейл или да пишат директно в чат система. Предимство на сайта ви е ако има лайв чат. Но лайв чатът отново е свързан с вземане от нашето време и с невъзможност за наличие 24/7 на човек, който да отговаря на въпроси. Но тук идва мястото на напредъка на технологиите, а именно чатбота. Чатботът може да предостави полезна и важна информация на клиентите чрез предварително подготвени картинки и текстове, и навигация чрез бутони. С добавянето на разговорен модул (изкуствен интелект) в него, той може да бъде „научен“ да разбира и отговаря на стотици клиентски въпроси денонощно, мигновено – като разговаря с множество клиенти едновременно. И на края, още една крачка напред в развитието на бизнеса и предимство пред конкуренцията, е пълната автоматизация на комуникацията с добавяне на функцията „резервация“ през чатбота

Как се случва резервацията? 

Чатботът предлага на клиента определени услуги, след това има опция за избор на изпълнитела на услугата и на трета стъпка ботът предлага възможност за избор между всички свободни дата и час. Свободните дата и час са съобразени с времето на изпълнителя, апаратура(ако услугата използва такава) и ресурс, като кабинет, място, стая и или друг, който вие сте дефинирали. След избор на час, клиентът предоставя данните си за контакт. Преди да се завърши резервацията, чатботът отново проверява дали наистина този ден и час са свободни (възможно е по време на разговора с чатбота, да се е заел някой слот) и финализира резервацията.

Как се случва във Fitsys? 

Клиентът направил резервация се добавя към съществуващата база данни на Fitsys. Всички конфигурации, които сте направили, като – “Welcome Email”, подсещане за резервация, имейл за обратна връзка на следващия ден след извършване на услугата и т.н. се прилагат и за него.

Направихме скрийншотове на целия процес, за да се уверите сами, че всичко се случва много лесно и приятно. Примерът е от наш клиент, който използва вече интеграцията с чатбота на Umni.bg:

Първа стъпка – избор на услуга

При избора на услуга се вижда картинка избрана от вас и кратко описание на услугата, в случая промоция.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Втора стъпка – избор на дата и час

Свободните дата и час са съобразени с цялата конфигурация и предотвратяват на 100% дублирането на часове. При изчисляването на свободен час се взима предвид – работното време на изпълнителя и дали по същото време не е зает с друг час. Проверява се връзката на услугата с апаратурата (може повече от една) и ако има таква, се проверява заетоста. Също така се прави проверка дали услугата има вързка с ресурс, като тук се има предвид – кабинет, стая, зала, място или друго специфично за вашия бизнес. Една услуга може да има множество ресурси и апарати, с които може да бъде извършвана, като се търси поне по един свободен. 

 

 

 

 

 

 

 

 

Трета стъпка – въвеждане на вашите данни и потвърждаване

Тъй като ботът вече знае кой сте, директно предлага имената, имейла и телефона, дори не е нужно да пишете. Цялата резервация може да бъде извършена през цялото време само с една ръка, използвайки вашия смартфон. След потвърждаване следва една последна проверка и резервиране.

Ако искате да научите повече за чатботовете може да посетите сайта на umni.bg – https://umni.bg/chatbot-umnibot/

Call Now Button