В днешната реалност едно от най-важните неща в ежедневието ни е времето. То никога не ни стига за всички неща, които имаме или искаме да свършим. Имаме бизнес в сферата на услугите, а клиентът е едно от най-важните неща за нашия бизнес, без него, ние няма да съществуваме. За това е важно да може да предоставим всички удобства на клиентите си, бързо и безпроблемно обслужване и да сме крачка пред конкуренцията. А как да намалим времето си за обслужване и правене на резервация както за нас, така и за нашите клиенти? 

  • Да имаме възможност за онлайн резервации – по този начин, нашите клиенти, 24/7 независимо от работното време на обекта може да си запазят час – от удобството на дома им, по пижама в извънработно време на обекта ни. 
  • Възможност за резервиране през чат – много хора не обичат да звънят по телефон, а предпочитат да комуникират по чат. Едно предимство на сайта ни може да е наличие на лайв чат. Но лайв чата отново е свързан с вземане от нашето време и в невъзможност за наличие 24/7 на човек, който отговаря на чата. Но тук идва мястото на напредъка на технологиите, а именно чат бота. Когато ние нямаме възможността да сме в чата, може да дефинираме предварително зададени въпроси и отговори, така че клиентът да може да комуникира с изкуствен интелект, пишейки в чата. И тук крачка напред в развитието на бизнеса ни и в предимството пред конкуренцията е да може да се правят резервации през чат бота. 

Представете си следната ситуация:

Нашият клиент седи с чаша кафе рано сутринта, влиза на сайта ни или фейсбук страницата и отдолу забелязва опция за лайф чат. Клиентът иска веднага да запише час през чат системата, но по това време няма никой на линия.. Чат бота е готов да отговори и насочи вниманието му към това какво търси: 

Чат бот: Желаете ли да запазите час, за някоя от услугите, които предлагаме?

Клиент: Да

Чат бот: За какво желаете да запишете час: – лазерна епилация, почистване на лице …… 

Клиент: лазерна епилация

Чат бот: Изберете зони на епилация – зона 1, зона 2, зона 3

Клиент: зона 3

Чат бот: При кого желаете да запишете час: Мария или Кремена

Клиент: Мария

Чат бот (тук се прави проверка с нашата система за кои дни и часове има свободно място): Първият възможен час е на 10 декември от 15:00 ч. Други възможности са ……

Клиент: Благодаря избирам 10 декември от 15:00 ч.

В този момент чат ботът подава на системата ни желания ден и час и резервацията се създава автоматично. 

Чат бот: Благодарим ви, вашата резервация е създадена, ще ви очакваме на 10 декември в 15:00 ч. 

Клиентът е обслужен и, доволен, а вашия ден още не е започнал. Дори не е отнета и секунда от времето ви, а вече имате направена резервация. Прекрасен сценарий. А какво ако може да стане реалност? 

Ние от Fitsys вече успешно създадохме API за интеграция с външни системи и вече тествахме интеграцията си с umni.bg чат бот и част от клиентите ни вече използват тази интеграция, за да предложат още по-добро обслужване и цялостно изживяване на клиентите си и да бъдат крачка пред конкуренцията. 

Call Now Button