Безспорно основните приходи на всеки спортен и уелнес бизнес идват от редовните клиенти, а не от единичните посетители. Как да разширим и задържим тази база от постоянни посетители? Това е по-трудно отвсякога, защото конкуренцията се увеличава, а клиентите стават все по-взискателни. Отговорът на този въпрос е лесен, но е труден за изпълнение – изграждаме ангажираност и лоялност с клиентите, подобряваме качеството на услугата и цената.

Модерните софтуери за управление на спортни, йога и уелнес места отдавна служат, не само за да отброяват посещенията по клубните карти на клиентите. Те вече заемат централно място в управлението и са основен инструмент за изграждане на лоялност, задържане и разширяване на клиентската база. Как един софтуер ще постигне всичко това? Започваме с основното – точкова система за лоялност, много магазини имат такива. Автоматичните известявания също имат голям резултат. Поздрав за рождения ден на клиента, получен по Viber с анимирана картичка, е много успешен метод, както и подсещането за предстояща резервация. Но основен начин за изграждане на лоялност си остава личното отношение.

Един много добър начин да покажете лично отношение е интеграция на софтуера с уебсайта на клуба, откъдето клиентът ще има достъп до собствен профил, за да резервира място в събития и практики, да плаща за абонаменти и услуги, да следи тренировките и прогреса си, както и цялата история на посещенията и абонаментите. Мобилното приложение пък е един от най-добрите начини за връзка с клиента и показване на лично отношение. Само си представете как с един клик достигате до всички ваши клиенти чрез така наречените „push notification” и ги подканвате да се запишат за дадено събитие.

Опашката на рецепция е досадно за клиент, но правилният софтуер може да реши този проблем, както и много други. Може да ви оптимизира процесите и спести по 2 часа административна работа на ден – отчети, изчисляване на комисионни на служители и инструктори и много други. Ще ви даде информация за поощряване на лоялните и санкциониране на недобросъвестните клиенти и служители. Ще ви помогне да се справите с клиенти, които са се записали за събития и практики, но не идват. Освен всичко това имате детайлна разходната част, склад и POS модул, както и интеграции с външни системи – контрол на достъпа, касов апарат и други. Ще можете да управлявате бизнеса и клиентите на едно място и да взимате информирани решения.

Нашият софтуер ще ви помогне да знаете повече за бизнеса си и да използвате метрики и конкретика в управлението му. Научете повече за Fitsys

Call Now Button