Личното отношение е ключът към изграждане на клиентска лоялност, няма друго действие или инструмент, който да е по-силен от показването на лично отношение. А няма по-добър начин да покажеш лично отношение от това да празнуваш рождения ден на клиентите си и да им покажеш, че те са важни за теб. Едно елементарно изпращане на съобщение по имейл, или още по-добре – СМС с поздрав за рожден ден прави чудеса за вашия бизнес!. Такива, на пръв поглед малки детайли, правят разликата между вас и вашите конкуренти. Така клиентите ви ще станат по-лоялни, доверието към марката ви ще се увеличи и, очевидно, продажбите ви ще нараснат.

Какво друго може да каже „ ние се грижим за теб “ повече от един истински жест – съобщение с честитене на рождения ти ден, промоция за рождения ти ден или малък подарък? Рождените дни са идеалният повод, защото повечето хора следят пожеланията си за рождения си ден и това е идеална възможност вие да намерите място в списъка с близките хора на вашия клиент. Съобщението ви за рожден  със сигурност ще бъде прочетено.

Как да поздравяваме клиентите си: 

  • Събирайте информация за рождените дни на клиентите си/ 

Не може да изпратите съобщение за рожден ден, ако не знаете рождения ден на клиентите си. Съхраняване на тази информация на тефтер или помнене наизуст разбира се не е опция. За това е важно софтуерът, който използвате, и в който се съхранява базата данни за клиентите ви, да има поле за рожден ден. Това, което вие трябва да направите е да подтикнете клиентите си да попълнят това поле в профила си или да събирате на място данни за рождения им ден и да ги попълвате вие в профила им. 

  • Празнувайте рождения им ден по-рано

Изпращайте съобщения / имейли преди рождения ден на клиента за да знаят, че ги очаква специален подарък на рождения им ден или около него. Като подаръкът не е нужно да бъде безплатен (ако може да си позволите нещо малко е прекрасно), но може да бъде специален ваучер за отстъпка от услуга или продукт. 

  • Покажете лично отношение

Бъдете автентични, персонализирайте имейла си, така че да отговаря на гласа и тона на бизнеса ви, да е в положителен тон и да използва детайли за клиента, за да покаже, че той е важен за вас. Използвайте пожелания от лично име – мениджър на фирмата например, а не като пожелание от цялата компания. Много по-докосващо е, когато пожеланието е лично от човек към човек. 

  • Бъдете забавни

Рожденият ден е ден, който трябва да се празнува. Направете имейла си забавен и изпълнен с празник – използвайте цветове, картинки с празнуване. Не е нужно имейлът да е дълъг, изкажете поздрави и подтикнете клиента да използва подаръка (отстъпката) която им изпращате. Използвайте “call to action”.

  • Предложете им ваучер за рождения ден

Прекрасно е да поздравите клиентите си за техния рожден ден, но още по-добре е ако им дадете подарък. Разбира се не е нужно да е безплатен – предложете им 10-20% отстъпка от услуга, ако я използват в рамките на месеца ,в който им е рождения ден или 1 седмица преди или след рождения ден. Също така е добре да им дадете усещане за спешност  – да използват ваучера за определен кратък период от време, така че да е по-вероятно да дойдат и да го използват скоро.

  • Всичко това трябва да е автоматизирано

Имейлите или смс-ите които изпращате трябва да са автоматизирани. Най-добре е да изпратите съобщение преди рождения ден с ваучера си, както и на самия рожден ден с поздравления и припомняне за изтичане на ваучера. За целта софтуерът, който използвате освен да събира данни за клиентите, трябва да може да изпраща и автоматизирани и персонализирани съобщения. Всичко това, ние от Fitsys интегрирахме като функционалност в софтуера ни, за да може да покажете на клиентите си, че ви е грижа за тях и да ги превърнете в лоялни и редовни. 

Комуникирайте умно с клиентите си и бъдете човечни ! 

 

Call Now Button