Лоялността на клиента и неговата ангажираност към вашите услуги все повече се превръщат в значим актив за всяка компания. За да се постигне лоялност, ангажираност и удовлетвореност на клиента, програмите за клиентска лоялност се превръщат в много важен инструмент от CRM-а на вашата компания. Ние от fitsys сме наясно с това и добавихме този инструмент към нашата система. Тук ще обясним как функционира програмата за лоялност и как може да я ползвате според вашите собствени изисквания.

Как функционира системата за лоялност?

При всяка закупена стока или услуга, с изключение на промоционалните такива, клиента трупа точки в своят профил. Полученото количество точки определяте вие.

Клиентът може да се възползва от натрупаните точки, като разплаща с тях покупки на продукти или услуги.

Може да имате една или няколко програми за лоялност и един клиент може да участва във всяка една от тях. Всичко зависи от вашите предпочитания.

Типове програми за лоялност

  • Конкретен клиент
  • Група клиенти
  • Конкретен продукт или услуга
  • Група продукти или услуги
  • Всичко в конкретен обект
  • Всичко във всички обекти

При закупуване на продукт или услуга, според тежестта на типа, се определя в коя програма за лоялност попада клиента и колко точки ще спечели. Най-голяма тежест има тип „Конкретен клиент“, а най-малка „Всичко във всички обекти“. Има опция винаги да се избира най-добрата програма за клиента, в случаите когато той попада в няколко различни.

За да бъде още по-гъвкаво и да стимулирате клиентите да потребяват повече имате възможност да дефинирате различни сегменти на получените точки. По този начин за една и съща покупка един клиент ще получи повече, а друг по-малко точки.

В кой сегмент попада даден клиент се определя от оборота, който е направил при използване на вашите продукти и услуги.

Call Now Button