Сега е моментът от годината, в който правим равносметка за изминалите 12 месеца и правим планове за следващите 12 месеца. Когато предлагаме услуги, нашата равносметка и визия винаги трябва да е свързана с това как да направим клиентите си щастливи, лоялни и използващи услугите ни с удоволствие и желание. Една от най-важните стъпки в този процес е контактът с тях и това да ги накараме да се почувстват специални. Сега е моментът да им благодарим за това, че са ни се доверили и че са с нас и до нас в тези времена, да им покажем, че те значат много за нас. Да покажем лично отношение като им честитим празниците и им предложим като подарък отстъпка от услуга или продукт, някакво специално предложение.

Ако софтуерът за управление на бизнеса ни позволява изпращане на съобщения, то може да направим това по няколко начина

  • По Viber – да честитим празниците, да предложим отстъпка и да дадем срок на промоцията, за да поканим клиентът да вземе решение бързо.

Знаете ли, че Viber е една от най-използваните платформи за съобщения в цял свят. С над 1 милиард тегления и над 500 милиона от тях са изтеглени през Google Play store. Всяка минута над 7 милиона интеракции се случват във Viber. Това е много силен канал, особено разпространен в България. Ако софтуерът ви позволява съхранение на мобилните номера на клиентите ви и има възможността да изпраща Viber съобщения, не се колебайте да ги използвате.

  • По имейл:

Едно от най-големите предимства на имейл маркетинга за комуникация с клиентите ни е, че почти всеки човек използва имейл. Статистиката сочи, че 92% от хората над 18 години използват имейл, от които 61% го използват всеки ден.

Почти 105 милиарда имейла се изпращат всеки ден и се очаква скоро тази бройка да стигне до 226 милиарда.

Хората не използват имейла само за да се свържат с близките си и приятелите си. 61% от потребителите предпочитат да общуват с бизнесите чрез имейл.  И още – 99% от ползвателите на имейл отварят имейла си всеки ден, а голяма част от тях до 20 пъти на ден. Често това е първото нещо, което човек прави онлайн, 58% от потребителите проверяват имейла си преди да отворят социалните мрежи или да прочетат новините.

Още ли се колебаете дали да използвате имейла като маркетингов инструмент?

Разбира се важно е това да се случва лесно и бързо, т.е вашият софтуер да бъде обвързан с софтуер за масово изпращане на имейли или самият той да има тази функционалност:

  • Като пуш нотификация

Ако бизнесът ви има мобилно приложение, един интересен и нов начин за привличане на интерес в потребителите са пуш нотификациите. Разбира се тук много важно е да използваме разумно пуш нотификациите. Ако прекаляваме с тях е много вероятно потребителят да ни “mute”-не нотификациите, което искаме да избегнем.

Каква е разликата между съобщение и пуш нотификация. И двете попадат на телефона на потребителя и изглеждат подобно на заключения екран на телефона. За да се покаже правилно пуш нотификацията при заключен екран е много важно тя да е с лимитиран брой знаци.Текстовото съобщение може да се отвори изцяло и при заключен екран и прочете изцяло, но ако пуш нотификацията се отреже при заключен екран, то това ще навреди на целта на пуш нотификацията ви и може и да не се разбере какво предлагате и да не се кликне на нея. Пуш нотификациите с по-малко думи имат по-висока отваряемост.

Пуш нотификацията е напълно безплатна, докато при текстовите съобщения не винаги е така. Освен това много от потребителите възприемат комерсиалните съобщения по смс като спам. Пуш нотификациите не се приемат за спам, тъй като клиентът знае точно от кого е пуш нотификацията – тя идва от апликация, която те доброволно и по желание са инсталирали.

Освен това потребителите имат контрол над пуш нотификациите, те могат да ги изключат, докато това не е така при текстовите съобщения.

За да се ценят пуш нотификациите ви, то трябва да давате стойност и да изпращате рядко пуш нотификации, тъй като ако някой спре нотификациите, много трудно ще го накарате да върне нотификациите обратно.

Софтуерът на Fitsys поддържа изпращане на масови маркетинг съобщения по имейл, смс, вайбър и пуш нотификации. Вижте повече за функционалностите тук.

Пожелаваме ви спокойни и уютни празници и ви пожелаваме през новата година все повече лоялни и редовни клиенти

Call Now Button